HET PIXELPARADIJS

Vorige Artikel 28 van 28
€ 22,50 (inclusief btw)

HET PIXELPARADIJS
Joep Lennarts
fotograaf van licht en schaduw

Hij omsingelde de werkelijkheid. Bij voorkeur onopgemerkt en in stilte. Zo maakte Joep Lennarts [1958-2011] duizenden foto’s voor met name de Volkskrant, Brabants Dagblad, culturele organisaties en overheden. Nu komt hij tevoorschijn, in dit boek dat hem omsingelt. 

Joep Lennarts fotografeerde rauwe volksbuurten, boze boeren en podiumhelden - van Bruce Springsteen tot Red Hot Chili Peppers. Hij vereeuwigde de vergankelijkheid van nieuws: stakende fabrieksarbeiders, de Hercules-ramp, rellen na de dood van een FC Den Bosch-supporter. In zijn documentaire fotografie had hij oog voor gedetineerden in Nieuw Vosseveld in Vught, ouderen met dementie en volgelingen van religies. Het bracht hem de Zilveren Camera.
Voorbij grenzen ging hij ook: van Afrika en Stille Oceaan tot Wales en Roemenië. Te vroeg ging Joep voorbij de laatste grens. Na negenenzestig dagen vermissing werd hij op 4 mei 2011 in de Maas bij Hedel gevonden. 

‘het pixelparadijs’ biedt honderdtweeënnegentig pagina’s lang tegenlicht aan de dood. Naast een thematische keuze uit al zijn beelden bevat het acht interviews en vier beschouwingen over Joep, zijn werk en fotojournalistiek. 

Redactie: Joop van der Pol
Concept en ontwerp: Eric Schreurs. 
Samenstelling: Eric Alink, Marc Bolsius, Daniël Lennarts, Eric Schreurs en Theo van de Zande
Uitgever: Verkadefabriek
ISBN: 9789082995404

 

© 2020 - 2022 Verkadefabriekwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel