KAASPLANK BREDASE BOMEN

Vorige Artikel 7 van 19 Volgende
€ 35,00 (inclusief 21% btw)

KAASPLANK VF
Bredase Bomen

Bredase Bomen is een samenwerking tussen Stichting BRAAK en de gemeente Breda.

De gemeente doet zijn best om zoveel mogelijk bomen te behouden, maar soms is het helaas toch noodzakelijk een boom te kappen. Bijvoorbeeld omdat hij ziek is, soms vanwege herinrichting of omdat verouderde riolering vervangen moet worden.

Omdat het zonde is om dat vaak mooie hout te verhakselen wordt er nu, indien mogelijk, een nieuwe bestemming aan gegeven. Dat kan een mooie picknicktafel zijn ergens in Breda, maar ook een houten spelletje of een snijplank. Sowieso wordt er ingebrand waar de boom vandaan komt, welke houtsoort en hoe oud hij is.

Ze proberen zoveel mogelijk alles te gebruiken. Wat over blijft van een picknicktafel wordt gebruikt voor kaasplanken, openers en andere kleinere artikelen. De schaaldelen (schors) worden gebruikt als bodemverbetering in een voedselbos. Het zaagsel wordt gebruikt in de moestuin en de composttoilet.

In opdracht van de Verkadefabriek heeft Bredase Bomen een kaasplank gemaakt. Hij is volledig met de hand gemaakt van een 80 jarige Esdoorn uit de Nassausingel in Breda. Esdoorn is wel hard, maar niet superhard, dus het is meer een kaasplank dan een snijplank. 

© 2020 - 2021 Verkadefabriekwinkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel